Vakantiekamp fijne motoriek | Zottegem

Beide – Handjes

Vakantiekampjes fijne motoriek

(begeleid door Benedicte Van Acker , ergotherapeut)

Heeft je kind nood aan wat extra ondersteuning of heeft het gewoon zin om bepaalde moeilijke oefeningen van voorbereidend schrijven in te oefenen?


Dit vakantiekamp biedt je kind de kans om dit heel speels en met vele leuke motorische oefeningen en materialen te leren. Dit maakt de overgang naar het eerste leerjaar gemakkelijker of de achterstand in het eerste leerjaar makkelijker bij te benen.

Moeilijkheden van het voorbereidend schrijven zijn bijvoorbeeld verschillende draairichtingen maken in de juiste volgorde, een duidelijk verschil leren maken tussen lussen of boogjes in de hoog-, laag- of middenvlakte. Ook wordt geoefend op het vloeiend verbinden van voorbereidende schrijfoefeningen zoals boogjes, golfjes, haaientanden, lussen recht en averecht,… en een combinatie hiervan. Een juiste schrijfhouding ligt hierbij aan de basis en wordt aangeleerd met oefeningen en pictogrammen.

Er worden grootmotorische oefeningen gegeven zodat ze bijvoorbeeld cijfers en letters niet meer gaan spiegelen en vloeiend leren bewegen en ontspannen in o.a. de schouders. Ook fijnmotorische en oog-hand-coördinatieoefeningen komen aan bod om een juiste pengreep te ontwikkelen en een vlotte schrijfbeweging in de vingers, polsen en ellebogen te creëren. We schenken ook aandacht aan het knopen van de veters, het sluiten van de jas, werken met klei ed...

Benodigdheden

  • Verfschort of kledij die mag vuil worden
  • Een trapje om de voeten op te zetten.

Praktisch

  • Krokusvakantie : 27 februari en 28 februari
  • Paasvakantie : 16 en 17 april
  • Zomervakantie : 20 en 21 augustus of 28 en 29 augustus

Prijs per dag is 40 € , elk kind krijgt een goodiebag met allerlei schrijfspulletjes na afloop.

Inschrijven

Je kan inschrijven voor 1 dag of voor een 2-daagse*

    Ik schrijf mij in op:

    Na ontvangst van uw bericht zal u van ons een kostennota ontvangen waarmee u de betaling kunt uitvoeren. Na uw betaling zal de reservatie definitief zijn.