Psychologie voor volwassenen | Zottegem

Psychologie voor volwassenen


  • Botst u op een aantal moeilijkheden?
  • 
Voelt het alsof u ergens in vastgelopen bent?
  • 
Of heeft u gewoon nood aan een luisterend oor?Dan kan u bij mij terecht! 
Ik bied individuele gesprekstherapie aan voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Over Maaike Doolaege


Haar opleiding in de klinische psychologie heeft ze afgerond aan Universiteit Gent. Ze heeft stage gelopen in Kliniek Sint-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, te Pittem op de afdeling angst-, stemmings- en persoonlijkheidsproblemen. Daar heeft ze heel wat ervaring opgedaan in het psychologisch begeleiden van volwassenen met een brede waaier aan problematieken. 
Momenteel is ze naast haar werk als klinisch psychologe bij het Geniaal Paramedisch Atelier, ook werkzaam als vrijwilligster bij de Achthoek te Harelbeke, een initiatief voor ondersteunend wonen. Daarnaast schoolt Maaike zich ook voortdurend bij en doet ze regelmatig aan intervisie en supervisie.


Als psychologe is ze erkend door de Psychologencommissie. Hierdoor is Maaike gebonden aan de deontologische code, waaronder ook het beroepsgeheim valt. Daarnaast heeft ze ook een visum om het beroep van klinisch psychologe te mogen uitoefenen en is ze lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). Voor meer informatie kan u ook steeds een kijkje nemen op haar website. U kan haar ook hier terugvinden.

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 962125030

Visum klinisch psychologe: 284569

Ondernemingsnummer: 0754.650.595


Werkwijze

De visie die ik hanteer is dat uw hulpvraag en uw klachten telkens ingebed zijn in een unieke context. Meer bepaald maken uw klachten deel uit van een eigen verhaal. Het is daarom belangrijk dat u de nodige tijd en ruimte krijgt om op verhaal te kunnen komen. Vanuit die invalshoek vormt het spreken een centraal element doorheen de therapie.


Spreken kan verschillende effecten met zich meebrengen en opent mogelijkheden tot verandering. Het kan pijn doen, maar het kan ook zorgen voor verrassing, of een gevoel van opluchting of bevrijding teweegbrengen. Door te spreken kunnen we samen de context van uw klachten bekijken en kan u de tijd nemen om uw verhaal op eigen tempo te verkennen. Langs deze weg kan er een eigen therapeutisch proces in gang worden gezet. Uw verhaal, uw lijden en uw klachten zijn zeer uniek en deze zullen dan ook richting geven aan hoe de therapie vorm zal krijgen.


U zal begeleid worden door een heel gedreven persoon die met een open en onbevooroordeeld oor luistert naar uw hulpvraag en uw verhaal. U kan bij ons terecht met eender welke hulpvraag, en dus met zeer uiteenlopende problematieken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om angst, depressie, stress, dromen, relatieproblemen, eetproblemen, dwang, problemen met identiteit, trauma, psychose, zelfmoordgedachten, bipolariteit en nog meer. De enige voorwaarde is dat u de klachten zélf als een probleem of lijden ervaart.


Tarieven

Gemiddeld genomen wordt een sessie van ongeveer één uur voorzien, maar de concrete duur van een sessie kan variëren afhankelijk van uw noden en uw persoonlijk therapeutisch proces. De prijs van een sessie bedraagt €55.

Contact

Wilt u graag een afspraak maken of wenst u graag meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Maaike!

De stap zetten naar een psycholoog is niet altijd evident, daarom hopen wij om deze drempel zoveel mogelijk te verlagen voor u. 
U kan steeds op eigen tempo een e-mail sturen naar maaike@geniaalparamedischatelier.be of u kan het online contactformulier invullen op onze website.

Indien u toch liever telefonisch contact wenst op te nemen, dan kan u ons ook bereiken via het nummer 0475/64.08.99 of 0497/435279 0474/44.51.03